Om Järna Tvåleri

Järna Tvåleri är ett genuint familjeföretag som tillverkar ekologiska hantverksprodukter i världsklass. Våra tvålar är unika i Europa med avancerad design och mycket hantverk i kombination med naturligt och ekologiskt innehåll. Unikt med Järna Tvåleri är även att vi tillverkar säsongsbetonade och tillfälliga produkter som komplement till den stora basutbudet.

För oss är det självklart att vi tar ett större ansvar än vi måste för vår gemensamma värld. Detta gör vi genom att arbeta systematiskt med miljö, kvalitet och social hållbarhet.

Om tvålmakare Veronica Oja

Jag som grundat Järna Tvåleri och skapar de flesta produkterna heter Veronica Oja och bor och verkar i Ekvik utanför Järna.

Jag har sedan tidigt haft en stor miljömedvetenhet och har också utbildat mig till miljöingenjör. När jag blev mamma blev hälsa och närmiljö också väldigt viktig för mig och jag började giftminimera vårt hem och lärde mig att tillverka egna rengörings- och hudvårdsprodukter från grunden.

Det var när jag hittade tvålhantverket som jag hittade min stora passion och helt visste vad jag ville lägga min tid och energi på. Det är blandningen av njutningsfullt konsthantverk, kemikunskaper, miljö- och hälsovinster som gör att jag håller intresset brinnande.

Tillsammans med min man Patrik som är entreprenör hjälps vi åt att bygga upp Järna Tvåleri parallellt med att jag hela tiden utvecklar hantverkskunnandet, inspirerat av amerikanska förebilder.